Om Helsingborg

Med sin unika placering, där Öresund är som smalast, kan staden stoltsera med danska Helsingör som närmsta grannstad och kilometer av citynära sandstränder med hela tre kallbadhus.

I den vackra stadskärnan ryms minnen av den medeltida staden jämte stolta paradgator, färgsprakande shoppingstråk och internationellt ansedda kulturinstitutioner som Konserthuset, Stadsteatern och Dunkers Kulturhus.

Fritt WiFi finns i hela staden.

Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer, med ett utbud som innehåller allt från prisbelönta gourmetrestauranger vid strandpromenaden till prisvärda falafelhak på trendiga Söder. Staden stoltserar dessutom med både en prisbelönt exklusiv choklad- och lakritsfabrik.

Sofiero slott och slottsträdgård och Fredriksdal Friluftsmuseum och botanisk trädgård, samt stadens många parker, bjuder på natur av det något mer tillrättalagda slaget. Här hittar du vackra blomsterodlingar, labyrintiska grusgångar och välklippta häckar jämte djupa raviner och vidsträckta ängar.

Allt är nära. På tjugo minuter promenerar du genom staden från norr till söder. Badstränderna ligger ett stenkast från centrum.

Danmark är tjugo minuters färjeresa bort och den vilda naturen når du lätt med cykel, bil eller lokaltrafik.

Här finns mer information om Helsingborgs kulturplatser:

www.dunkerskulturhus.se
www.fredriksdal.se
www.karnan.se

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44