Konserter – dessa artister uppträder under Nordklangfestivalen
Gabriel Forss
Gabriel är känd som en av Sveriges främsta körledare. Varje vecka samlar han mer än två tusen sångare i sina körer i Stockholm, Göteborg och Malmö och som går under namnet Happy Voices.
Gabriels karriär startade i Melodifestivalen med låten ”Bara hon älskar mig” som en av medlemmarna i Blond. Gruppen vann och representerade Sverige i Dublin. Gabriel är dessutom en folkkär, ofta anlitad allsångsledare som sprider sångglädje över hela landet med sina många allsångsprojekt.
THE CHOIR by ABBA the Museum
THE CHOIR by ABBA The Museum är en popkör som sjunger ABBA-musik i specialarrangemang. Kören startades 2014 av ABBA-muséet i Stockholm och Björn Ulvaeus för att fira ABBA:s 40-årsjubileum av segern i Eurovision Song Contest. Kören gör alltsedan dess regelbundna uppträdanden på scen, it tv med mera.
Damkören Korallerna
Korallerna är en ung, framgångsrik damkör och ett välkänt inslag i Lunds sång­ och musikliv. Kören leds av Linda Alexandersson och grundades 1978 av Eva Svanholm Bohlin. Kören består av ett tjugotal tjejer i åldrarna 18­-33. Repertoaren är blandad: klassisk och modern, profan och sakral – allt från Mozart till Kostiainen. Kören har gjort flera skivinspelningar som finns att lyssna på Spotify samt på körens hemsida.

Svanholm Singers
Svanholm Singers bildades i Lund 1998 och har snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest framstående kammarmanskörer. Kören har vunnit första pris vid ett flertal internationella körtävlingar. Svanholm Singers består av ett tjugotal sångare i 20-30-årsåldern och leds sedan 2001 av dirigenten Sofia Söderberg. Kören turnerar flitigt i Europa och Asien, och har även givit ut sex skivor.
Svanholm Singers är uppkallade efter operasångaren Set Svanholm, far till Eva Svanholm Bohlin, körens grundare och första dirigent.
Helsingborgs Kammarkör
Helsingborgs Kammarkör, HKK, startade sin verksamhet 1984 och består för närvarande av ca 20 erfarna sångare, under ledning av Sverker Zadig. Kören ger årligen en mängd konserter i såväl Sverige som utomlands och finns representerade på ett flertal cd-skivor.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44