Martin Segerstråle (FI) – Musikal

NAMN PÅ WORKSHOPEN
Musikal/ Musical

BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
Tillsammans med operakörerna är musikalensemblenumren något av det mest imponerande man kan se på en scen. Vi kommer inom ramarna för den här workshopen att se på några av de mest klassiska ensemblebitarna ur musikaler som Les Misérables och Candide och också arbeta med den rent teatermässiga aspekten – vad ska man göra med ett ensemblenummer för att fånga publiken?

KORT BESKRIVNING AV MARTIN
MARTIN SEGERSTRÅLE studerade vid Royal Academy of Music i London och utexaminerades sommaren 2016 med en postgraduate diploma från musikalkapellmästarlinjen. Han är också utexaminerad musices magister från Sibelius-Akademin, där han avlade diplomexamina i körledning och pianospel. Han har jobbat med ett flertal musikaler både i Finland och i England och också lett flera körer, bl.a. Studentkören Brahe Djäknar, manskören vid Åbo Akademi, samt kammarensemblen Ensemble Vida, som han var med och grundade 2014. Martin är en eftertraktad ackompanjatör och har som pianist även gett solorecitaler.

FÖRHANDSINFO
Noterna till ett antal musikalensemblenummer kommer ni att få på förhand – titta genom dem lite så att stämmorna inte är helt obekanta då vi ses. Ingenting är svårt, men det är så mycket roligare att jobba tillsammans om man genast kan göra musik! Vidare kan det vara en bra idé att lyssna lite på någon inspelning eller läsa lite om musikalen ifråga. Har man ett sammanhang är det lättare att förstå vart man försöker nå med musiken.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44