Gudmundur Oli Gunnarson (IS) – Faurés Requiem

NAMN PÅ WORKSHOPEN
Highlights ur Faurés Requiem

KORT BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
De delar ut Faurés Requiem som kommer att inkluderas i workshopen är: Introit et Kyrie, Sanctus, Agnus Dei, Libera Me, In Paradisum.

KORT BESKRIVNING AV GUDMUNDUR
Guðmundur Óli Gunnarsson har studerat orkesterdirigering i Utrecht och Helsingfors. Han var chefdirigent för Nordislands symfoniorkester i 20 år och dirigerade musikensemblen för nutida musik Caput i 18 år. Gudmundur Óli var musikchef på Islandsoperan där han arbetade i 5 år och har framträtt som dirigent för Islands Symfoniorkester och Reykjavik Kammarorkester. Han har varit dirigent för olika körer och är ledare för Kammerkór Norðurlands som han har arbetat med sedan 2000. Guðmundur Óli har också arbetat med studentkörer och -orkestrar. Han genomförde workshops för kör och orkester på Kórastefna ved Mývatn 2003-2009 och vid de nationella körfestivalerna för isländska mans- och damkörer. Gudmundur Óli ledde även en workshop på temat isländsk körmusik vid Nordisk-Baltiska Körfestivalen i Helsingfors 2012.

FÖRHANDSINFO
Några av styckena som lärs ut under workshopen kommer att framföras på festivalens slutkonsert. Fokus kommer att ligga på ett homogent körsound, och att sträva efter den fantastiska upplevelsen att smälta samman genom tonerna av kören.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44