Kari Turunen (FI) – Renässans

NAMN PÅ WORKSHOPEN
Renässans!

KORT BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
I workshopen Renässans! sjunger vi pärlor från 1500-talet – körmusikens guldsekel. Det bästa av det bästa från renässansens hemland, Italien.

KORT BESKRIVNING AV KARI
Kari Turunen studerade vid Helsingfors universitet och kördirigering vid Sibeliusakademin. Han har en doktorsexamen i Early music performance practice från Konstuniversitetet i Helsingfors.

Kari är konstnärlig ledare för fem körer och ensembler: manskören Akademiska Sångföreningen, Kammarkören Kampin Laulu, Chorus Cantorum Finlandiae, den manliga vokalensemblen Petraloysio och Spira-ensemblen. Han är också medlem i Lumen Valo, en framstående vokalensemble.

Kari Turunen har undervisat i kördirigering vid Tampere University of Applied Sciences och efterfrågas regelbundet som bland annat lärare i körkurser och jurymedlem i olika uttagningar. Han är även med i styrelsen för Finska körledares förening och blev vald till Årets körledare 2008 i Finland.

FÖRHANDSINFO
Workshopdeltagarna kommer att få en lista på det musikaliska innehållet på förhand inklusive en Spotify-spellista som kan användas för förberedning.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44