Karin Eklundh (SE) – Damkör

NAMN PÅ WORKSHOPEN
Kvinnoröstens musik

KORT BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
Kom och utforska kvinnoröstens fantastiska potential, där alla aspekter för livets uttryck genom sång ryms. Genom den ömsintaste melodi till kraftfulla sånger skapar vi musik tillsammans. Du får lära dig mer om rösten och ta del av sånger som är skrivna för kvinnoröster. Välkomna!

KORT BESKRIVNING AV KARIN
Karin Eklundh är kördirigent och sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sin musikaliska bakgrund i bl.a. sånggruppen Fjedur. Under 80- och 90-talet turnerade Fjedur och spred sydafrikanska sånger samt den svenska folkmusiken till ett stort antal körer i Sverige. Karin har arbetat som lärare vid Uppsala Universitets kördirigent- och musiklärarutbildningar och är idag anställd som adjunkt vid Campus Gotland Uppsala Universitet, samt frilans med fristående kurser, körworkshops och dirigentuppdrag.

Under tjugo års tid arbetade Karin som dirigent för La Cappella i Uppsala och 2009 grundade Karin Roslagens vokalensemble i Norrtälje. I dag är Karin bosatt på Gotland där hon leder sångsällskapet Nio Sångare, Visby vokalensemble och Campus Gotlands Kammarkör.

År 2006 fick Karin utmärkelsen Årets Körledare i Sverige och 2018 tilldelades Karin H.M. Konungens medalj i 8:e storleken högblått band för sina insatser som kördirigent och sångpedagog. I juni 2018 utsågs Karin Eklundh till ny ordförande för Sveriges Körförbund.

FÖRHANDSINFO
Sånger som bl.a. kommer vara med på workshopen: Bred dina vida vingar SSAA, Ejeby förlag, Låt människan SSAA, Ejeby förlag, Var inte rädd för mörkret, Reimers förlag. Övrig repertoar kan tillkomma.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44