Jens Johansen (DK) – Popkör

NAMN PÅ WORKSHOPEN
”Pop med kropp och själ”

KORT BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
Repertoaren i denna workshop är baserad på låtar med ett djup och en energi som vänder sig till både kropp och själ. Flera av arrangemangen kommer direkt från vokalgruppen Vocal Lines repertoar eller är arrangerade i samma stil. Det innebär låtar som är skrivna av nordiska och amerikanska/kanadensiska kompositörer, som alla har något viktigt att berätta, vilket märks på det musikaliska och textuella uttrycket. Det kommer vi att arbeta på djupet med genom empati, tolkning, ljud, rytm och frasering.

KORT BESKRIVNING AV JENS
Jens Johansen (född 1952) är utbildad i musikvetenskap och musikteori vid University of Aarhus och Royal Academy of Music. Idag är han anställd som lektor i musikstudier vid Aarhus Universitet där han lär ut musikteori och kördirigering.

Jens Johansen bildade Vocal Line in 1991 utifrån en önskan att skapa en vokalensemble som kunde leda utvecklingen av rytmisk körsång i Danmark. Idag är Vocal Line och Jens Johansen kända i många kretsar runt om i världen. Jens Johansen är en eftertraktad föreläsare och körledare, och han har hållit kurser och seminarier för sångare och körledare i många länder, inklusive alla de nordiska länderna, Tyskland, Holland, Spanien, Italien, Ungern, USA, Taiwan och Australien.

Genom åren har Jens Johansen gett ut många kompositioner och evenemang till stor glädje för körsångare över hela världen. Han är en mångårig medlem i styrelsen för ”KOR 72”, och är initiativtagare och ordförande i ”Aarhus Vocal Festival”, norra Europas största festival för nutida rytmisk vokalmusik.

FÖRHANDSINFO
Notmaterialet till min workshop blir en blandning av publicerade och opublicerade arrangemang.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44