Mats Paulson (SE) – manskör

NAMN PÅ WORKSHOPEN
Manskör så in i Norden!

KORT BESKRIVNING AV WORKSHOPEN
I workshopen kommer det att sjungas manskörsrepertoar a cappella från Norden men med störst fokus på Sverige. Kanske även någon repertoar från Baltikum. Såväl ny som lite äldre musik och blandade genrer.

KORT BESKRIVNING AV MATS
Mats Paulson är anställd vid Lunds Universitet som universitetslektor i kördirigering/körsång på Musikhögskolan i Malmö och lärare på Sundsgårdens musiklinje. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, där han studerade kör- och orkesterdirigering under professor Dan Olof Stenlund.

Mats har bland annat varit anförare för Lunds Studentsångare (2000-2007) och arbetat som kormästare vid Malmö Opera där han bl.a. deltagit i Les Miserables, Turandot, Tosca och Aida. Han har också arbetat som chefsdirigent på Nöjesteatern i Malmö med uppsättningarna My Fair Lady, Czardasfurstinnan, Cabaret och Vita hästen.

Mats Paulson är konstnärlig ledare och dirigent för Helsingborgs Konserthuskör sedan 1990. Han har också undervisat vid Sveriges Körförbunds dirigentkurser i Uppsala och Malmö. Mats har ett stort intresse för och erfarenhet av instrumentet manskör, och började själv sin sångar- och dirigentkarriär i Kvartettsångsällskapet i Helsingborg som funnits sedan 1895.

Sveriges Körförbund
Slupskjulsvägen 34
111 49 Stockholm

Tel: 070-782 92 44